Gökçeler’de Mahya Etkinliği

12-08-2010

Gökçeler’de Mahya Etkinliği

8 Ağustos 2010 Pazar tarihinde İskeçe ili yaka bölgesi köylerinden Gökçeler köyünde önemli bir mahya etkinliği düzenledi.

Yoğun kalabalığın gözlendiği mahya merasiminde, köy halkının düzenli ve organizeli çalışması dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğe katılan İskeçe Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet METE, yaptığı konuşmasında önemli noktalara değindi. Müftü Mete konuşmasında;

"Toplum olarak her daima birlik ve beraberlik anlayışına muhtaçız. Özellikle şu yaşadığımız dönemlerde birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var. Önümüzde gelen mubarek Ramazan ayında da bunu daha çok pekiştirmemiz gerekir. Aksi söz konusu olunca azınlığımızın bölünmesi demektir. Bölünmesi ise yok olması manasına gelmektedir. Buna çok dikkat etmeliyiz.

Unutmayalım ki, azınlığımızı garanti altına Lozan Antlaşması’nı da göz ardı edemeyiz. Lozan antlaşması her daima azınlığımızın haklarını garanti altına alan bir antlaşmadır. Bizler bugüne kadar Avrupa Birliği çatısı altında faliyet gösteren bütün örgütlere Lozan Antlaşması ile kazanılmış hakların iadesi için mücadelesini verdik. Bundan sonra da bu mücadelemiz devam edecekti.

Son olarak, bu güzide etkinliği düzenleyen köy halkını ve mütevelli heyetini tebrik eder, çalışmalarına başarılar dilerim."

Mahya etkinliği gününde, misafirlere pişirilen pilavlar ve ayran ikram edildi.

Mahya etkinliğine, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Konsolosluk Ataşeleri, İskeçe Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet METE, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İl Meclis Üyeleri, İskeçe Belediyesi Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Bandak ve Liste Üyeleri, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve üyeleri, İskeçe Türk Birliği yönetim kurulu üyeleri ile bir çok davetli katıldı.