İSLAM BİLİM VE DÜŞÜNCE TARİHİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

24-11-2022

İSLAM BİLİM VE DÜŞÜNCE TARİHİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

İslam dini, öğrenmeye ve bilime önem vermiştir. Müslümanlar tarih boyunca bilimsel çalışmalarda bulunmuşlardır. Müslüman bilim adamları çeşitli konularda araştırmalar ve eserler ortaya koymuşlardır. Teknik ilimler, tıp, astronomi, cebir ve kimya gibi birçok alanda önemli neticeler elde eden Müslüman bilim adamlarının, medeniyet ve kültür sahasında önemli katkıları olmuştur. Buluşlarıyla bilimsel ilerlemenin yolunu açmışlardır.

İskeçe Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Din Eğitimci Sezin Azizoğlu tarafından yürütülecek olan ‘‘İslam Bilim ve Düşünce Tarihi’’adlı seminerlerde, İslam bilim ve düşünce geleneğinde fen bilimlerinin ve sosyal bilimlerin gelişimi, İslam bilim ve düşüncesinin batı bilim geleneğine etkisi konularına ve ayrıca bazı bilim ve düşünce adamlarının hayatlarına ve bunların bilim ve düşünce dünyasına katkılarına yer verilmiştir.

’’İslam Bilim ve Düşünce Tarihi’’ seminerlerine  Üniversitede halen eğitim alan veya mezun olan bütün gençlerimiz katılabilir.

Seminerlere katılmak için aşağıdaki linke tıklayarak kaydolabilirsiniz: https://forms.gle/dE1rynnurLTzYJyC7