FAZİLETLİ MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA GÜMÜLCİNE’DE ’29 OCAKLAR VE YANSIMALARI’ ETKİNLİĞİNE KATILDI

30-01-2023

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, 29 Ocak 2023 Pazar günü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun düzenlediği ‘‘Batı Trakya Türk 29 Ocak 1988 Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü ile 29 Ocak 1990’da Türk Azınlığa yapılan saldırı ve şiddet olayları’’etkinliğine katıldı.

Moderatörlüğünü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in yaptığı "29 Ocaklar ve Yansımaları" etkinliği, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde gerçekleşti. Etkinlikte, İskeçe eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli, eski Milletvekili Galip Galip, Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hülya Emin, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil konuşmacı olarak yer aldı.
29 Ocakları yaşamış ve hayatını kaybetmiş olanlara bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlik, o dönemi anlatan kısa sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Ardından konuşmacılar, Batı Trakya Türkleri’nin hak arama mücadelesi kapsamında 29 Ocaklar’da yaşananlar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Anma etkinliğinin son bölümünde Müftümüz Mustafa Trampa söz alarak soydaşları selamladı. Müftümüz Mustafa Trampa konuşmasında, 29 Ocaklar ile ilgili düşüncelerini paylaştı ve Azınlık toplumunun geleceği olan genç soydaşlarımıza yönetlik 29 Ocaklarla ilgili neler yapılabileceği konusunda fikirlerini katılımcılarla paylaşarak Milli Direniş Günümüzün gençlere aktarılmasının önemini vurguladı.

29 Ocaklar ve Yansımaları etkinliğine, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ve Müftülüğümüzün Din Görevlileri de yer aldı.

Anma etkinliği Mümin Ali ve ekibinin verdiği mini konserle sona erdi.