KOYUNKÖY’DE RAMAZAN DAVULCUSU SİLAHLA TEHDİT EDİLDİ

08-09-2009

KOYUNKÖY’DE RAMAZAN DAVULCUSU SİLAHLA TEHDİT EDİLDİ

5 Eylül Cumartesi gecesi İskeçe Koyunköy’de garip bir olay yaşandı ve ramazan davulcusu Ali Karaosman, köylüsü Yunanlı Mihalis Kiusis tarafından hem silahla tehtid edildiğini iddia etti, hemde küfürlere mahruz kaldığını söyledi.

Ali Karaosman yaşanan bu olayda haklı olduğunu iddia etsede polis tarafından gözaltına alındı. Koyunköy’de ramazan davulu çalan Ali Karaosman dün gece yaşanan olayı şöyle değerlendirdi:

“15 günden beri köyde davul çalıyorum. Arkadaşlarımla birlikte gece saat 02:30 civarında köy meydanında oturup sahurun gelmesini ve dolayısıyla da davulun çalınma saatini bekliyorduk. Köyümüzden bir Yunanlı arabasıyla geldi ve bir anda ağıza alınmayacak “ana avrat” küfür etmeye başladı ve tabaccasını çekti, yaklaşık 20-25 kişi neye uğradığımızı anlamadık. Bize tabancayla, “beynini dağıtacam” diye tehtidler savurmaya başladı. Ben de oğluma telefon ettim ve buraya gelmesini söyledim ve ardından ben de polise şikayet etmek için gittim. Gittim ancak bende anlayamadım neden bana kelepçe taktılar ve gözaltına aldılar. Yunanlı da benden şikayetçi oldu ve bana dava açtı. Böylece saat 14:00’dan saat 18:00’a kadar polis nezaretinde gözaltında tutuldum ve şu an sizinde gördüğünüz gibi İskeçe mahkemesinde savcılığa getirildim ve sorgulamamın ardından serbest kaldım. Ancak şimdi serbest kaldım ve sonuna kadar her gün davulu çalmaya devam edeceğim.” dedi.

İskeçe Müftülüğü olarak yaşanan bu tür olayları kınıyor ve bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.