İskeçe Şehir Sempozyumu

İskeçe Müftülüğü olarak 2 – 3 Mart 2024 tarihlerinde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Şubesi Kültür Merkezi’nde her yönüyle ele alınacak olan İskeçe Şehriyle ilgili Sempozyum düzenlenecektir.

Sempozyumun amacı; İskeçe şehrinin tarihî, sosyal, fiziksel, demografik, ekonomik, kültürel ve dinî dokusunu ortaya çıkarmak, aynı zamanda idarî yapısını ele almaktır. Sahasında uzman kişiler tarafından bildiri şeklinde hazırlanacak olan konular, iki gün boyunca katılımcılara sunulacaktır. Belki de İskeçe tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan böyle bir sempozyum, bu sahada araştırma yapacak olan araştırmacılara ışık olacak, tarihimizin ve kültürümüzün kayıt altına alınmasına da vesile olacaktır.

Ele alınması planlanan ana başlıklar şunlardır:

• İskeçe’nin Coğrafi ve Tarihi Yapısı
  • İskeçe’nin Demografik ve Dinî Yapısı